Akşam sofralarınızda yada misafilerinize börek şeklinde ikram edebileceğiniz bu güzel tadı denemek isteyenler için ;
Malzemelerimiz
Yarım paket çubuk makarna yoksa farklı da kullanabilirsiniz
1 su bardağı az tuzlu beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı tepeleme un
tuz
Yapılışı
Makarna bir tencereye alınır üzerine kaynayan su, tuz ve yapışmaması için 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ ilave edilip haşlamaya bırakılır yumuşayınca diğer bir tencereye önce 1 yemek kaşığı sıvıyağ,tereyağı konup eritilir üzerine un dökülür ve unun rengi sarılaşıncaya kadar karıstırılır sonra üzerine sütü döküp tuzu ayarlandıktan sonra koyu kıvam elde edene kadar sürekli karıştırılır ve sonra ocaktan alınır.Diğer yandan haşlanmış makarna borcama alınır rendelenmiş beyaz peynir ile karıştırılır üzerine hazırladığımız beşamel sos yayılır en son rendelenmiş kaşar peynir de serpilip önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyip üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
4 yorum:
bir gün ablan içinde yaparmısın? ühüüüüüüüüüüüüü çok açım canım çekti:) eline sağlık elifcim
oyy kıyamam bizim melekler de bırakmıyordur kı senı :) herzaman cnm. hatta bizzat yapar eve getiririm =)
canımsın :)
sende bnm :)
Yorum Gönder