Malzemeler
8 adet kuru patlıcan
6 adet kuru biber
İç malzemesine
14 adet dolmalığa 14 kaşık pirinç 7 kaşık bulgur
1 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
pulbiber
karabiber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 küp şeker
maydanoz
Sosu için
3 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
Yapılışı
Kuru dolmalıklar kaynar suda 15 dakika haşlanır suyu süzülüp soğuk suda bekletilir.Tencede soğanlar sıvıyağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur sonra domates,salça,pirinç,bulgur,nar ekşisi,şeker ve baharatlar konup üzerini 2 parmak geçecek şekilde su konur ve iç harc demlenmeye bırakılır(pirinç pilavı gibi) piştikten sonra doğranmış maydanoz eklenip karıştırılır ve ocaktan alınır.Dolmaların içine 2 yemek kaşığı kadar bu harctan konulur ve dolmaların ağız kısımları birleştirilip tencereye dizilir üzerine sos dökülür ve ocakta 20-30 dakika kadar pişirilir.
1 yorum:
elifcimm çok severimm ellerine saglık çok güzel yapmışsın ablacım sizleri çok özledim öpüyorum:)
Yorum Gönder