17 Kasım 2011 Perşembe

KURU PATLICAN-BİBER DOLMASI



Kuru patlıcan dolmasını tereddüt ederek ilk defa denedim ne yalan söylim eşim çok beğendi :)) genelde kayınvalidemde yeriz malatya yemeklerini  bende yavaş yavaş öğreniyorum ilerleyen zamanlarda denediklerimi paylaşacağım umarım sizde beğenirsiniz :)

Malzemeler

8 adet kuru patlıcan
6 adet kuru biber

İç malzemesine
14 adet dolmalığa 14 kaşık pirinç 7 kaşık bulgur
1 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
pulbiber
karabiber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 küp şeker
maydanoz

Sosu için
3 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz



Yapılışı

Kuru dolmalıklar kaynar suda 15 dakika haşlanır suyu süzülüp soğuk suda bekletilir.Tencede soğanlar sıvıyağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur sonra domates,salça,pirinç,bulgur,nar ekşisi,şeker ve baharatlar konup üzerini 2 parmak geçecek şekilde su konur ve iç harc demlenmeye bırakılır(pirinç pilavı gibi) piştikten sonra doğranmış maydanoz eklenip karıştırılır ve ocaktan alınır.Dolmaların içine 2 yemek kaşığı kadar bu harctan konulur ve dolmaların ağız kısımları birleştirilip tencereye dizilir üzerine sos dökülür ve ocakta 20-30 dakika kadar pişirilir.

1 yorum:

mavii dedi ki...

elifcimm çok severimm ellerine saglık çok güzel yapmışsın ablacım sizleri çok özledim öpüyorum:)