17 Kasım 2011 Perşembe

HAŞLANMIŞ NOHUT

Yazın kışlık yiyeceklerimizi dondurucuda beklettiğimiz gibi özellikle çalışan bayanlar için yemek yapmayı kolaylaştıran önerilerim var resimde gördüğünüz gibi nohutu önceden haşlayıp buzlukta birer yemeklik poşetleyip ihtiyacımız olunca yemeğimizi daha çabuk yapabiliriz.Nohutun yanında barbunya ve kuru fasulye de aynı şekilde yapılabilir.daha önce haşlamamış olanlar için 1 kg nohut bir gece öncesinden sıcak suda bekletilir ertesi gün tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir diğer bir pişirme şeklide nohutlar düdüklü tencereye konup üzerlerini 4 prmak geçinceye kadar su eklenip düdüklünün kaynama sesini duyduktan sonra 20 dakika pişirilir :))

1 yorum:

mavii dedi ki...

hem pratik hem hamratsın bitanem eline saglık:)