Malzemeler
1 kg süt
1 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 vanilya
su
Yapılışı
Pirinçler yıkandıktan sonra üzerini 4 parmak geçecek kadar su ile tencerede haşlanıır,Haşlandıktan sonra süt,şeker katılır ve 10 15 dakika pirincin nişastasını bırakması sütlacın kıvamını alması beklenir ve nişasta yarım su bardağı su ile açılır süte ilave edilir vanilyayı da koyduktan sonra 15 dk kadar arada karıştırarak sütlacın koyulaşmasını beklemek gerekir sütlacımız pişince ocaktan alıp servis kaselerine kepçe yardımıyla karıştırılarak dökelim üzerini süslemek için isteğe göre tarçın veya fındık kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder