10 Kasım 2011 Perşembe

SÜTLAÇ

Malzemeler

1 kg süt
1 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 vanilya
su

Yapılışı

Pirinçler yıkandıktan sonra üzerini 4 parmak geçecek kadar su ile tencerede haşlanıır,Haşlandıktan sonra  süt,şeker katılır ve 10 15 dakika pirincin nişastasını bırakması sütlacın kıvamını alması beklenir ve nişasta yarım su bardağı su ile açılır süte ilave edilir vanilyayı da koyduktan sonra 15 dk kadar arada karıştırarak  sütlacın koyulaşmasını beklemek gerekir sütlacımız pişince ocaktan alıp servis kaselerine kepçe yardımıyla karıştırılarak dökelim üzerini süslemek için isteğe göre tarçın veya fındık kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: