17 Ekim 2011 Pazartesi

SEBZELİ HAŞLAMA


Malzemeler

Yarım kilo haşlamalık dana eti
3 adet patates
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
 1.5 yemek kaşığı biber salçası
 pulbiber,karabiber,kekik,tuz

Yapılışı

Tencerede etler 30 dakika haşlanır suyu süzülür ve kemiklerinden ayrılıp didiklenir.Diğer yandan tencereye 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ dökülür iri doğranmış havuçlar 2 dakika kavrulur salça eklenir üzerine kaynamış su ile etin kendi suyu eklenir ve havuç yumuşayıncaya kadar pişirilir, sonra sırayla iri doğranmış patates bir bütün soğan ve didiklenmiş etler tencereye eklenir ve pişmeye bırakılır.En son baharatlar katılıp servis tabağına alınır.

2 yorum:

mavii dedi ki...

çok şık bir sunum olmuş cnm ellerine saglık:)

elifcelezzet dedi ki...

tşk ederim mavimm