17 Ekim 2011 Pazartesi
TAVUK SALATASI
Malzemeler
2 adet bütün tavuk göğsü
1 kavanoz hazır garnitür isteğe göre evde hazırlanabilir
7-8 yemek kaşığı yoğurt
5-6 yemek kaşığı mayonez (arzuya göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
10-15 adet ceviz
5-6 adet göbek yaprağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
göz kararı tuz
Yapılışı
Tencereye su konulup tavuk etleri 20-25 dakıka kadar haşlanır. Soğuduktan sonra minik parçalar halinde didiklenır diğer yandan yoğurt ,mayonez, sıvıyağ, tuz karıstırılır.Üzerine ince kıyılmış göbek salatası, garnitür, parçalanmış ceviz katılıp iyice karıştırılır en son tavuk parçaları ilave edilip harmanlanır ve servis tabağına alınır üzerine süslemek için pulbiber ve ceviz kullanabilirsiniz afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder