17 Ekim 2011 Pazartesi

ŞEKERPARE

Tatlı tatlı başlayalım tariflerimize :D



MALZEMELER


Hamuru için
1 yumurta
yarım su bardağı pudra şekeri
yarım paket margarin oda ısısında yumuşamış olması lazım
3 kaşık irmik
1 kabartma tozu
1 vanilya
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
alabildiği kadar un
Üzeri için 1 yumurtanın sarısı ve fındık


Şerbeti için
3.5 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu


Yapılışı


Hamurumuzun  malzemelerini sırasıyla derin bir kaba alalım, ele yapışmıcak hale geldiğinde fırın tepsimizi yağlayalım ve hamurdan ceviz den biraz büyük parçalar koparıp elimizle yuvarlak şekil verip fırın tepsisine dizelim.Üzerine yumurta sarısı sürüp üzerine fındığı batıralım.Önceden ısıtılmış 170 derece fırınımıza koyup uzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
Diğer yandan bir tencereye soğuk su,şekeri ekleyip ocağa alalım şekerin erimesi için karştıralım sonra şerbetin kaynamaya başlamasını bekleyelim kabarcıklar çıkınca 2-3 damla limon suyu damlatıp ocagın altını kısalım 20 dakika kadar şerbetin koyulaşmasını bekleyelim.tatlımız ılık iken şerbetimizi döküyoruz ben şerbetini daha iyi çekmesi için borcama alıyorum aralık kalmasın şerbeti daha iyi emsin diye fırın tepsisinde aralıklar kalıyor tam çekemıyor şerbeti tatlımızı ikram ederken arzuya göre üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz :) afiyet olsun.

Hiç yorum yok: